Randevu Al
kirpik-permasi

Kirpik Perması

Makyaj yaparken en çok uğraştığımız bölge gözlerimizdir, her zaman kirpiklerimizin daha uzun ve kıvrık durmasını isteriz hatta hiç makyaj yapmasak bile kirpik kıvırıcıları, rimellerle doğal ama etkili bir görüntü elde etmek için uğraşırız. Özellikle düz kirpiklere sahip kadınların belki de en yakın dostu kirpik kıvırıcıları olmuştur. Hal böyle iken seneler önce, düz kirpiklere çözüm olarak  saçlarımıza yapılan perma yani kıvırma işlemine benzer bir uygulama da kirpikler için uygulanmaya başlanmıştı. Kirpik perması eski bir uygulama olup,birazda riskli bir uygulama olduğunu belirtmeden  geçmek olmaz.

Bir çok bayanın en büyük şikayeti olan düz kirpikler için yapılan kirpik perması işlemine ne yazık ki şimdiye kadar salonlarımız da bir türlü yer veremesek de seneler sonra gelişen kozmetik sektörü kirpik kıvırmaya yeni ve harika bir çözüm getirerek bizleri kirpik keratin lifting bakımı ile tanıştı ,bizde hemen deneyip  listelerimize ekledik.

Sizler baktığınızda aynı uygulama gibi değerlendirseniz de kirpik perması ve kirpik liftingi farklı ürünler ve farklı uygulamalardır. Şimdi beraber farklarını eksilerini artılarını değerlendirip bu konuya bir açıklık getireceğiz.

Kirpik Perması Nedir?

Kirpik perması bir çeşit kirpik kıvırma uygulamasıdır. Rulo şeklindeki kirpik bigudilerinin yardımı ile kirpikler kıvrılır, jöle kıvamında ki solüsyonların kirpiklere sürülüp bekletilmesi ile elde edilen kıvrık görüntü kirpik perma uygulamasıdır.

Kirpik perması solüsyonu içerdiği kimyasallar nedeniyle bazı insanlar da alerji riski taşımakta olup aynı zamanda bu kimyasalların göze zarar verme ihtimalide bulunmaktadır. Perma uygulamasında, işlemin yanlış yapılması yada  yanlış bekletme süresi nedeniyle  doğal kirpiklerin yanma ihtimali de ne yazık ki mümkündür.

Kirpik Perması Nasıl Yapılır?

Kirpik perması yapımı işlemi oldukça basittir.

Göz kapağına bir yapıştırıcı sürülür. Yapıştırıcı sürüldükten sonra belirlenen bigudi buraya yerleştirilir.

  • Daha sonra yapıştırılan bigudi üstüne de yapıştırıcı sürülür ve bir süre beklenir.
  • Bir sonraki işlem kirpikler bigudinin üstüne yapıştırılmasıdır.
  • Kirpikler yapıştırıldıktan sonra kirpiklerin kıvrılmasını sağlayan solüsyon sürülür ve bekletilir.

Kirpik Perması ve Kirpik Lifting Arasındaki Fark Nedir?

Kirpik perması standart bigudiler ile uygulanırken, Kirpik lifting uygulaması kişinin göz yapısına özel ,göz kapağı şeklinde yassı ve kirpik uzunluğuna göre değişen S,M,L gibi boyutlarda profesyonel pedler kullanılır.

Kirpik perması ilacı saçta kullanılan ilaçlarla aynı olup kimyasal  içerirken, Kirpik lifting malzemeleri argan yağı, protein, keratin, kolejen ve vitamin içerir dolayısıyla perma alerji riski taşırken lifting taşımaz

Aynı zamanda permada mevcut kirpiğin sadece kıvrılması  amaçlanırken Kirpik Lifting’ te LIFT yani germe yönetimde kirpiğin anatomik yapısında bulunan kıvrımlar çekilerek uzatılması ve kıvrılması amaçlanmaktadır, açılan kıvrımlar ise keratin ile beslenir.

Kirpik Permasında mevcut kirpik olduğu gibi kalıplanırken, Kirpik Lifting uygulmasında kirpikler tek tek kalıplanmaktadır. Hatta ileri profesyonellik seviyelerine özel kedi göz gibi farklı görüntü veren kalıp sistemleri de bulunmaktadır.

Kirpik Permasında Kirpikler Zarar Görür mü?

Kirpik perması her ne kadar kirpiklerin daha kıvrımlı görünmesini sağlasa da bazı riskleri vardır. Özellikle de uzman kişiler tarafından yapılmadığı takdirde bigudilere kirpikleri sararken kopma riski ,kirpiklerin perma ilacından yanma riski, içerdiği kimyasallar nedeniyle göze kaçması durumunda birtakım riskler ve alerji riskleri vardır..

Tüm bu nedenlerle kirpik perması yerine KİRPİK LİFTİNG önerilmektedir.

Kirpik Perması Etkisi Ne Kadar Sürer?

Diğer merak edilen konulardan birisi de kirpik perması ile sahip olduğunuz kıvrımlı kirpikler ne kadar süre kalıcıdır. Kirpik perması kalıcılığı, kirpik lifting kalıcılığı ile neredeyse aynıdır. Yani yaklaşık olarak 6 ve 8 hafta kalır.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir